Vernieuwing entree monumentale boerderij Ruinerwold

In de prachtige omgeving van Ruinerwold staat deze monumentale boerderij uit 1892. In tegenstelling tot de rest van de woning is de entree jarenlang niet goed onderhouden. We wilden een entree creƫren, die recht doet aan de rest van de woning. De entree moest niet alleen het visitekaartje van de woning worden, maar moest tevens dienen als comfortabele speelruimte voor de kleinkinderen.

Om het karakteristieke uiterlijk van de boerderij te benadrukken hebben we ervoor gekozen een prachtige stalen pui verdiept in de gevel te plaatsen. De authentieke baanderdeuren krijgen zo de aandacht die ze verdienen. De verdiepingshoge stalen pui zorgt tevens voor een ruime hoeveelheid aan daglicht en een transparant uiterlijk. Bijkomend voordeel is dat er door de pui ruimte ontstaat voor een rechtstreekse toegang naar de schuur zonder de gevel te hoeven aantasten. De nieuwe entree is echt het visitekaartje van de woning geworden door het warme karakter van de eiken vloer en de vroegere brandmuur, die is gestript van overtollige verflagen, in prachtig contrast met de nieuwe gestuukte wanden.

  • afbeelding Woning Vos
  • afbeelding Woning Vos
  • afbeelding Woning Vos

Vergelijkbare projecten